Avrupa

Bakan Fidan: İsrail uluslararası barış ve güvenliğe tehdit haline gelmiştir

Bakan Fidan: İsrail uluslararası barış ve güvenliğe tehdit haline gelmiştir

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün Dışişleri ve Yurt Dışı Vatandaşlar Bakanı Eymen es-Safedi ile ortak basın toplantısında konuştu. Bakan Fidan, “Bugün İsrail uluslararası barış ve güvenliğe yönelik başlıca tehdit haline gelmiştir” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, AK Parti Genel Merkez binasında “Filistin’in Geleceği” başlıklı bir konferans düzenledi.

Fidan, konferans sırasında Gazze’de yaşanan trajedinin tarihi bir arka plana sahip olduğunu vurguladı.

Fidan, “Bugün Gazze’de karşı karşıya kalınan trajedi yeni bir trajedi değil. 70 yıldır gözümüzün önünde gerçekleşen bir trajedidir. Uluslararası, Arap ve İslam camiası maalesef güçsüz kalmış ve bu trajediyi bitirme konusunda başarısız olmuştur. Son 70 yıldır bölgede yaşayan insanlar ızdırap çekmekte ve hepimiz Filistin konusu nedeniyle bir utanç duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gazze’de ateşkesin sağlanmaması halinde ateşkesin başka ülkelere yayılabileceği uyarısında bulunduklarını hatırlatan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Lübnan’daki gelişmeler öngörülerimizi haklı çıkardı. Gerilimin düşürülmesinin yegane yolu Gazze’de kalıcı ateşkesin sağlanmasıdır.” dedi.

Gündem Haberler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu