Gündem

Son dakika! Kilis’te mayınlı araziye roket düştü

Akşam saatlerinde Suriye tarafından ateşlenen roket, Kilis’in kırsal bölgesi Oylum höyüğü ve Akıncılar bölgesine düştü. Olay sonrası bölgede alevler yükselmeye başladı.

Güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamada “Hudutun Suriye tarafında bir çatışmadan seken bir roket mayınlı araziye düşmüş ve yangın oluşmuştur. Birliklerimizin herhangi bir dahli yoktur. Karşılık da verildiği doğru değildir.” denildi.

DMM’DEN AÇIKLAMA

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada “Türkiye-Suriye sınırında çıkan bir çatışmadan seken RPG 7 mermisi, mayınlı araziye düşmüş ve yangın çıkmasına neden olmuştur. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de yaşanan çatışmaya bir dahli bulunmamaktadır. Sınırlarımıza yönelik herhangi bir saldırı bulunmamaktadır. Resmi kaynaklar dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz.” ifadeleri yer aldı.

KİLİS VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

İlginizi Çekebilir

“TERÖR UNSURU DEĞİL”

CNN Türk Muhabiri Paşa Alyurt Ankara’dan bildirdi; Güvenlik kaynaklarında edindiğimiz ilk bilgi, sınırın karşı tarafında, gruplar arasında bir çatışma olabileceği yönünde ve bu çatışmanın ardından bir roket düştüğü yönünde. Yani bu noktada bir terör unsuru olmadığını ifade edebilmek, bu noktada özellikle gruplar ya da bir grup arasında yaşanan o çatışma sonucu merminin düştüğü söyleniyor.

Şu an için Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu olaya herhangi bir dahlinin olmadığını ifade edebiliriz.Güvenlik kaynaklarından gelen bilgi, özellikle Suriye tarafında çatışmadan seken bir roketin mayınlı araziye düştüğü yönünde ve yangının da bu nedenle çıktığı belirtiliyor. Bu noktada özellikle şunu net bir şekilde ifade edebilirim ki Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu olayla ilgili herhangi bir dahli yok.

Bakan Bolat açıkladı! Tüketiciyi aldatan reklamlara ceza
Füzeler İran’a çevrildi! ABD tarih vererek duyurdu! İsrail ne zaman vuracak?

Gündem Haberler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu