Avrupa

Düşen iPhone’unu kurtarmaya çalışırken baş aşağı mahsur kaldı

Avustralya’nın Hunter Vadisi’nde çıktığı tur sırasında dolanırken telefonunu kayalıkların arasına düşürdü. CNN’in haberine göre ayakkabılarını çıkarıp iPhone’una uzanmaya çalışan kadın kayalıkların arasında baş aşağı vaziyette sıkıştı.Genç kadını önce, birlikte olduğu arkadaş grubu kurtarmaya çalıştı. Ancak birkaç saat sonra bunu başaramayınca yetkilileri aramaya karar verildi.

Avustralya’nın New South Wales (NSW) bölge ambulans hizmetleri olay yerine geldikten sonra işlerinin göründüğü kadar kolay olmadığını gördü. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve kurtarma ekibi de sarf edildi. Kadını kurtarmak için yaklaşık 500 kg ağırlığında bir kaya parçasının kurtarılması gerekiyordu.

ÖZEL VİNÇ GELDİ

Oldukça dar ve “S” şeklindeki bir aralıktaki iki kaya arasındaki kadını kurtarmak için özel bir vinç getirildi. NSW kurtarma ekibinden Peter Watts “10 yıllık paramediklik deneyimimde ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum” derken ekledi: “Oldukça zorlu bir görevdi ama kadını sağlıklı bir şeklide kurtarmak, hiçbir ödüle benzemiyor.”

7 SAAT SONRA

NSW yetkilerinin açıklamasına göre kadın yedi saatlik mücadelenin sonunda sadece ufak çizikler ve morluklarla sağ salim kurtarıldı. NSW, kadının telefonunun ise kayalıkların altında kaldığını söyledi.

Çöp konteynerinde kan donduran son!

Gündem Haberler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu