Gündem

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan FETÖ elebaşının ölümüyle ilgili ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde: “Büyük ve güçlü Türkiye’nin bayraktarlığını yapan kardeşime her birine hizmetleri, gayretleri için kalpten teşekkür ediyorum. AK Parti olarak biz şımaran, böbürlenen milletin teveccühünü yanlış yorumlayan bir kadro asla değiliz. Şunu herkes bilsin ki biz millete hizmet için yola koyulan millete hizmet ettikçe büyüyen bir siyasi partiyiz. Önümüzdeki ay Türkiye’yi yönetme görevini devralışının 22’inci yılını kutluyoruz.

Gün oldu bürokratik oligarşi ile mücadele ettik. Vesayete, mahyaya, çeteye, terör örgütlerine, statükonun bekçiliğine soyunan güç odaklarına hiçbir zaman baş eğmedik.

‘FETÖ’CÜ ALÇAKLARA HADLERİNİ BİLDİRDİK’

Gezi olaylarında sokak terörü ile darbe yapmaya kalktılar demokrasimize sıkı sıkıya sahip çıktık. 7 Şubat MİT krizi ile ardından 17-25 Aralık girişimi ile seçilmiş hükümete operasyon çektiler, hiçbirisine teslim olmadık.

15 Temmuz gecesi sinsice, namussuzca millete kurşun sıkan FETÖ’cü alçaklara aziz milletimizle sırt sırta vererek hadlerini bildirdik.

Biz darbecilere meydanı dar ettik. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır dedik. Darbecilerin hainlerin gözünü kan ve nefret bürümüş haysiyet fukaralarını tekmilini birden bozguna uğrattık.

‘MİLLETE, MEMLEKETE BEDEL ÖDETTİRMEDİK’

Zaferlerimizle birlikte tevazumuzu da büyüttük. Halka arasına mesafe koyanlardan asla olmadık. Milletimizin çizdiği rotadan bir an olsun sapmadık, ayrılmadık. Bu zorlu mücadele özellikle zorlu mücadele boyunca kendimiz bedel ödesek dahi millete ve memlekete bedel ödettirmedik.

BETÜL ÖNDEROĞLU’NA BAŞ SAĞLIĞI

Tabi afetlerde kaybettiğimiz nice yol arkadaşlarımız oldu. Her ölüm gibi bu arkadaşlarımızın bu kardeşlerimizin vefatları da erkendi, zamansızdı, yüreklerimize kor bir ateş saldı. Rabbim hepsine rahmet eylesin diyorum. Geçtiğimiz günlerde trafik kazasında hayatını kaybeden Ankara İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyemiz Betül Önderoğlu’na Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.

Bugüne kadar olduğu gibi yüksek bir şuurla insanlara örnek olacak bir teslimiyet içinde bizlere yakışan asil bir dava ahlakıyla Türkiye’ye hizmet yolculuğumuzu sürdüreceğiz. Her birinize mücadelenize verdiğiniz samimi destek için şükranlarımı sunuyorum.

Rabbime şahsıma sizlerle yol ve dava arkadaşları bahşettiği için bir kez daha hamd ediyorum. Milletin çocuklarını hizmet diyerek himmet diyerek mankurtlaştıranların sonu tarihteki diğer insan kılıklı iblisler gibi onursuz bir ölüm olmuştur.

FETÖ ELEBAŞININ ÖLÜMÜYLE İLGİLİ İLK AÇIKLAMA

Bu hainler tüm uğraşlarımız rağmen emrinde oldukları ağa babalarını eteğine yapışarak Türk adaletinden kaçmayı başardılar. İşledikleri suçların, döktükleri şehit kanlarının hesabını vermeden gittiler. İlahi adaletten kaçamayacaklardır.

Biliyor ve inanıyoruz ki Allah’ın cezalandırması çetindir. Rabbimiz bu ülkeye, bu millete yaptığı kötülüklerin ve verdiği zararların hesabını bu hainlerden tek tek soracaktır. Biz de devlet olarak FETÖ tamamen tasfiye oluncaya kadar mücadelemizi kararlılıkla devam ettireceğiz. Devletimizin tüm kurumlarının nefesi ister yurt içinde ister dünyanın en ücra köşesinde olsun FETÖ’cü sırtlan sürüsünün ensesinde muhakkak olacağız.

‘AK PARTİ ÇATISI ALTINDA BENCİLLİĞE YER YOKTUR’

Görevi devreden arkadaşlarımız partimize olan hizmetleri ve fedakarlıkları dolayısıyla teşekkür ediyor, Allah hepsinden razı olsun diyorum.Kongre maratonumuzu hep ola geldiği üzere bir bayrak yarışı anlayışı ile sürdüreceğimize inanıyorum. Şunu tüm teşkilatımıza hatırlatmak istiyorum. Biz sadece vizyon, gayret, ufuk ve hizmet bakımından değil, dava ahlakı ve dava arkadaşlığı bakımından da siyasi rakiplerimizden farklıyız, özel bir siyasi hareketiz. AK Parti çatısı altında bencilliğe yer yoktur.

‘PARTİMİZ NE KADAR GÜÇLÜYSE TÜRKİYE’DE GÜÇLÜDÜR’

İlk günden beri nasıl hırsı kibri elaniyeti, sen-ben kavgasını kapımıza yaklaştırmadıysak bundan sonra da benliğimiz, nefsimizi, enaniyetimizi gerekirse ayaklar altına alarak yolumuza devam edeceğiz.

Fitne için, nifak için, AK Parti’nin sağlam, sarsılmaz ve yıkılmaz kalesinde gedik açmak için pusuda bekleyenleri kesinlikle sevindirmeyeceğiz. Tüm umutları AK Parti’nin zayıflamasına bağlayan siyaset tüccarlarının heveslerini kursaklarında bırakacağız. Tek bir arkadaşımızı dahi dışlamayacak, bir olacak, birlik olacak saflarımızı daha da sıklaştıracağız.

Eski yeni, genç yaşlı demeden bu ülke, bu bayrak için aşkla çalışmayı sürdüreceğiz. Dün merkez karar yürütme kurulu toplantımızda söyledim. Partimiz ve ittifakımız ne kadar güçlüyse defalarca gördük ki Türkiye’de güçlüdür.

İSRAİL’İN SALDIRILARI HAKKINDA

Yüzünü ülkemize çevirmiş milyonların umudunu omuzladığınızı bir an olsun unutmamanızı rica ediyorum. Parti ve ittifak olarak son bir yılda üst üste yaşanan seçimler sebebiyle gerilen siyasi atmosferi dağıtmaya, buna yönelik adımlar atıyoruz. Sandığın ufukta görünmediği önümüzdeki 3.5 yıllık süreyi ülkemiz açısından bir icraat seferberliğine dönüştürmenin çabasındayız. Bölgemiz son derece sancılı bir dönemden geçerken, haritalar yeniden kanla çizilmek istenirken, İsrail’in Gazze’de yaktığı yangın sınırlarımıza yaklaşırken, iç cephemizi kuvvetlendirmeye çalışıyoruz. 85 milyona gelin bir olalım, iri olalım, diri olalım, gür olalım diyoruz.

‘GERİLİM VE SOKAK SİYASETİ TÜM ÜLKEYE KAYBETTİRECEKTİR’

Türkiye ortak paydasında 85 milyon bir araya gelebilelim istiyoruz. Yıllardır ideoloji üzerinden milletimizin arasına nefret tohumu saçanların şaibeli bir kurultay süreci ile de olsa bir köşeye atılması Türkiye’nin birlik ve dirliği noktasında değerli bir kazanımdır. Temennimiz yıllar yılı muhalefeti esir alan çirkin dilin sahipleri ile birlikte artık terk edilmesi, siyasette yeni bir sayfanın açılmasıdır. Milletimizin siyasi aktörlerden beklentisi de bu yöndedir. Coğrafyamızın içinde bulunduğu tehlikeli konjonktür siyasetçi olarak hepimizi ağırbaşlı davranmaya teşvik etmektedir. Gerilim ve sokak siyaseti sadece buna tevessül edenlere değil tüm ülkeye ve millete kaybettirecektir.

‘PARTİMİZE SALDIRILARIN ELBETTE CEVABINI VERECEĞİZ’

Doğru bulmadığımız hususları elbette eleştireceğiz. Bize güvenen insanların hak ve hukukunu elbette savunacağız. Partimize ve hükümetimize yönelik saldırıların elbette cevabını vereceğiz.

‘İSTİKLAL MARŞIMIZLA SORUNU OLANLARA EYVALLAH DEMEYİZ’

Haksızlık, hukuksuzluk, küstahlık karşısında kesinlikle sessiz kalamayız, istiklal marşımızla sorunu olanlara eyvallah demeyiz. İster baro olsun, ister avukat olsun, ister siyasetçi, ister gazeteci kılıklı terörist seviciler olsun, şiddeti övenlere, yeleğine silahı, terörü alarak siyaset yapanlara müsamaha ile yaklaşamayız. Cumhur İttifakı tarafından açılan tarihi fırsat penceresinin kişisel hesaplara kurban edilmemesini ümit ediyoruz. Siyaset kurumu Meclis, sivil toplum, basın, akademi ve topyekün millet olarak hep beraber terörün ve şiddetin olmadığı bir Türkiye’yi inşa edelim istiyoruz.

Gündem Haberler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu