Son Dakika

SON DAKİKA HAVA DURUMU HABERLERİ: Meteoroloji’den kar uyarısı! Yarından itibaren ay sonuna kadar devam edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz (Çorum dışında), Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Niğde, Batman ve Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

İstanbul’da korkutan yangın! Halı sahada çıkan yangın kumaş deposuna sıçradı

Hava sıcaklığı: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı, Güney Ege kıyıları, Akdeniz’in Toroslar Mevkii, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’nun batısında yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

“AY SONUNA KADAR DAHA KARARLI BİR HAVA GÖRÜLECEK”

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Niğde, Batman yağmurlu, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu Hakkâri dahil karla karışık yağmur ve kar yağışlı, iç kesimlerde sabah saatlerinde sis olayı görülecek

Türkiye’de yarından itibaren ay sonuna kadar daha kararlı bir hava görülecek. Bu periyotta sıcaklıklar 2-3 derece artacak. Yağış azalacak.

Bugün İstanbul 19, İzmir 23, Antalya 26, Ankara 14. Kuvvetli yağışlı olmak üzere Artvin 11, Rize -Trabzon 16, Erzurum ve Hakkâri karla karışık yağmur ve kar 6-7 derece”

Bebek katili ‘Yenidoğan çetesi’ nasıl tespit edildi? Bakan Memişoğlu’ndan flaş açıklama

BOLU

Bolu’nun yüksek kesimlerinde 3 gündür aralıklarla etkili olan kar yağışı çam ağaçlarına beyaz gelinliği giydirdi. Kar yağışının etkili olduğu 2200 rakımlı Köroğlu Dağları’nda karla kaplanan çam ağaçları görsel şölen oluşturdu. Yağan kar nedeniyle zirvede kar kalınlığı 15 santimetreye kadar ulaştı. Bölgede hava sıcaklığının sıfırın altında derecelere düşmesiyle bölgedeki ağaçlar buz tuttu. Öte yandan, çam ağaçlarının beyaz örtüyle kaplandığı anlar ise drone ile görüntülendi.

ORDU

Ordu’nun sahil kesimlerinde sağanak etkili olurken, yüksek rakımlı bölgeler ve yaylalarda ise kar yağışı devam ediyor. Kar yağışının sıklıkla devam ettiği Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’nda da kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı. 3 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı sonrası gece yarısından sonra bazı vatandaşlar yolda mahsur kaldı. Araçlar, iş makineleri yardımıyla kurtarıldı.

Aybastı, Akkuş, Mesudiye, Korgan, Kumru, Kabadüz, Kabataş gibi ilçelerin yüksek rakımlı bölgelerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri kar yağışı sonrası yolların kapanmaması için iş makineleriyle hazırlıklı bekliyor. Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri yolların ulaşıma kapanmaması adına çalışmalarını sürdürüyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TEYAKKUZDA

26 bin 378 kilometrelik yol ağında 456 araç ve iş makinesi, 560 personel ile göreve hazırlanan Ordu Büyükşehir Belediyesi ilçelerde karla mücadele çalışması gerçekleştiriyor. Ulaşımda aksama yaşanmaması adına çalışmalarını gece boyunca sürdüren ekipler, yolda mahsur kalan ambulans ve sivil araçlara da yardımcı oldu.

BİTLİS

Kentte 2 gündür etkili olan yağmur, bugün sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kent merkezinde kar kalınlığı 5, yüksek kesimlerde 10 santimetreye ulaştı. Yağışa hazırlıksız yakalanan sürücüler trafikte zor anlar yaşadı.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının akşam saatlerine kadar etkili olacağını, önümüzdeki günlerde ise hava sıcaklığının geceleri eksi değerlere kadar düşeceğini bildirdi.

CIA’in acı günü! Darbeci hain Fetullah Gülen vatansız öldü

KARS BUZ KESTİ

Kars’ta termometrelerin eksi 6 dereceyi göstermesiyle araçların camları dondu.

Kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığının hissedilir bir şekilde düştüğü Kars’ta sabah erken saatlerde işlerine gitmek için sokağa çıkan vatandaşların buz mesaisi de başladı. Aşırı soğuktan araçlarının camları buz tutan vatandaşlar, yaklaşık 15 dakika araçlarının ısınması ve araç camlarının buzunu temizlemekle uğraştı.

“GECE EKSİ 9’U GÖRDÜ”

Kars’ta havaların soğuduğunu ifade eden Hasan Topçu, “Ekim ayı çıkmadan kış kendisini hissettirdi, kasım ayına girmedik, gece eksi 7 derece olduğundan araçlarımızın camları buz tutuyor. Sabah böyle temizlemek zorunda kalıyoruz. Temizlemesek yola çıkamıyoruz” dedi.

Öte yandan havaların soğumasıyla birlikte Karslılar da kışlık giysilerini giymeye başladı. Kentte hava sıcaklığı gece eksi 9, gündüz ise eksi 6 derece olarak ölçüldü. Soğuk havanın önümüzdeki günlerde de etkili olması bekleniyor.

RİZE

Rize’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 2 ilçede 21 köy yolu ulaşıma kapandı.

Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Kar nedeniyle Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde 5, İkizdere ilçesinde 16 köy yolu ulaşıma kapandı. Belediye ve İl Özel İdare ekipleri, iş makineleriyle kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 15

İstanbul: Parçalı bulutlu 20

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 23

Adana: Parçalı ve az bulutlu 25

Antalya: Az bulutlu 26

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 17

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 17

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı 6

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 18

Gündem Haberler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu