Avrupa

Putin’den Çin ile ticaret açıklaması: Olumsuz etkilere rağmen büyüdü

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da düzenlenen BRICS Liderler Zirvesi kapsamında Putin ile bir araya geldi.

İki ülke arasındaki beşeri bağların güçlendiğini anlatan Putin, “Dün Kremlin’deydim ve Rusya’nın kalbinde, Moskova’da, Kremlin’de çok sayıda Çin turist gördüm.” ifadesini kullandı.

Putin, Çin’le varılan anlaşmalar kapsamında enerji, sanayi, yüksek teknoloji, ulaştırma ve tarım gibi alanlarda çok sayıda ortak projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

İlginizi Çekebilir

Rusya’nın Çin’le yürüttüğü işbirliğine önem verdiğini vurgulayan Putin, “Rusya-Çin işbirliği, dünya sahnesindeki başlıca denge unsurlarından birisidir. Küresel güvenliği ve adil bir dünya düzenini sağlamak için tüm çok taraflı platformlarda eşgüdümü daha da artırmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.

İki ülke arasındaki ticari ilişkileri de değerlendiren Putin, “Geçen yıl karşılıklı ticarette kaydedilen rekorun ardından, Rusya ve Çin, olumsuz dış etkilere rağmen ekonomik büyüme ve işbirliği eğilimini sürdürüyor. Ticaret hacmimizi bu yılın ocak-ağustos döneminde yüzde 4,5 arttı.” dedi.

FETÖ’nün Pennsylvania’daki çiftliğinde dikkat çeken görüntü! Askeri kamuflaj, silah…

Şi de görüşmede yaptığı konuşmada, Çin ve Rusya arasındaki ilişkilerin “iki büyük güç” arasında yapıldığını ve üçüncü tarafları hedeflemediğini söyledi.

Dünyanın köklü bir değişim sürecinden geçtiğini belirten Şi, “BRICS, belki de gelişen dünya ve yükselen piyasa ülkelerini birleştirmek için en önemli işbirliği platformlarından birisidir. Eşit, düzenli birçok kutupluluğun ve genel olarak kapsayıcı bir ekonomik küreselleşmenin oluşumuna yönelik bir unsur olarak hareket eder.” şeklinde konuştu.

Kanal D yapımcılarıyla Cannes’da! Murat Yancı: Dünyada gerçekten bir dizi diplomasisi gerçekleştiriyoruz

Gündem Haberler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu